Dry Needling is een relatief nieuwe behandeltechniek in Nederland. Wereldwijd wordt deze therapie al langer toegepast.

Tijdens deze behandeltechniek worden triggerpoints in spieren behandeld met acupunctuurnaalden. Om door middel van een kortdurende samentrekking een ontspanningsprikkel via een segmentaal (“ruggemerg”) reflex te bewerkstelligen. Door het aanprikken van de “knoop” in de spier reageert de spier even met een korte krampachtige samentrekking om vervolgens meteen weer te ontspannen. Deze techniek geeft ons een gerichtere methode, die minder kracht kost en langere effecten kan opleveren dan alleen massage. Om het herstel van de spier en het afvoeren van de verzuring die inmiddels was opgebouwd te stimuleren masseren we de behandelde regio na het prikken.

Als reactie op de behandeling kunt u eventueel wat spierpijnachtige klachten ervaren. Deze zijn onschuldig en trekken meestal binnen 2-3 dagen helemaal weg. U kunt na de behandeling uw normale bezigheden gewoon uitvoeren.

Dry Needling mag alleen worden toegepast door fysiotherapeuten die zich door middel van scholing hierin hebben gespecialiseerd. Het wordt binnen uw aanvullende verzekering vergoed als normale fysiotherapeutische behandeling.

Marijke Beukers- van Erp is bij Fysiomix de therapeute die in dry needling gespecialiseerd is.