Bewegen en leefstijl is de basis van de behandeling van patiënten met een chronische niet-overdraagbare aandoening.

Fysiomix is aangesloten bij het Chronisch Zorgnet. Om met deze kennis en expertise van het landelijke netwerk te kunnen bijdragen aan de zorg voor patiënten met Perifeer Arterieel Vaatlijden(PAV/ etalagebenen), COPD, COVID en hartpatiënten.

De behandeling richt zich op bewegen en leefstijlveranderingen. Door de klachtenbeelden breed te benaderen verbetert de kwaliteit van leven van onze patiënten aanzienlijk. En wordt er naast het verbeteren van de klachten ook samengewerkt aan het voorkomen van een ongezonde leefstijl, wat de klachten aanzienlijk kan verslechteren.

Tijdens de behandelperiode wordt er samen met de patiënt gekeken naar zijn gedrag. Dit doen we door verschillende thema’s te bespreken. Deze thema’s zijn:

  • bewegen; sport en in het dagelijks leven
  • gezonde voeding
  • stoppen met roken
  • stress en slaapritme; dagelijkse stress en slaappatroon
  • omgeving; de directe leefomgeving van de patiënt

Om op de hoogte te blijven van alle nieuwe inzichten en kennis volgen onze therapeuten regelmatig cursussen en congressen.

Binnen Fysiomix zijn Wessel Janssen (COPD/ COVID) en Marijke Beukers- van Erp (Perifeer arterieel vaatlijden/ RookstopCoach/ Leefstijlcoach) aangesloten bij het Chronisch Zorgnet.